Magazín

Magazín Krásné paní

V kuchyni s Julií Child: Zelné rolky

V kuchyni s Julií Child: Zelné rolky

Do svých dvaatřiceti let neuměla uvařit ani vejce natvrdo. Pak se zamilovala do svého muže a do města Paříž. Naučila nejdřív vařit sebe a potom miliony lidí. Dnes není Američana, který by neznal její jméno, a za velkou louží patří její kuchařka v každé domácnosti k rodinnému stříbru. A my vám teď v časopise Krásná postupně představujeme její nejlepší recepty.

Putovní smaragdová souprava císařovny Josefíny

Putovní smaragdová souprava císařovny Josefíny

V dlouhé historii lidského rodu byly vyrobeny miliony šperků. Každý z nich má v sobě zakódován svůj neopakovatelný příběh, který bychom dnes rádi slyšeli. Bohužel se v případě šperků jedná pouze o němé svědky, kteří promluvit nedovedou. Ve světové pokladnici se však nachází i pár takových, jejichž příběh je znám. Pojďme se tedy ponořit do jejich vzpomínání a poslechněme si, kdo se opájel jejich krásou, kdo se radoval z jejich třpytu a koho naopak tížily na hrdle, rukách a hlavě.

Jana Šafránková: Příroda je nekonečně krásná

Jana Šafránková: Příroda je nekonečně krásná

„Můj sen, který doufám není neuskutečnitelný, je navštívit Velikonoční ostrov. Jsem tím místem fascinovaná, přečetla jsem všechny knihy Thora Heyerdahla týkající se tohoto ostrova a znám ho podle ilustračních map doslova nazpaměť,“ prozrazuje na sebe Jana Šafránková, výtvarnice, která se k nezávislé pozici zvané „volná noha“ propracovala přes několik zaměstnání, kde ovšem vždy uplatňovala své výtvarné schopnosti. Olejomalbě se věnuje intenzivněji až v posledních letech.

Daltonský plán: Uč se moudrým býti. Ale jinak...

Daltonský plán: Uč se moudrým býti. Ale jinak...

Daltonský plán není systém, metoda ani učivo. Prakticky řečeno, je to způsob reorganizace vzdělávání, která slaďuje dvě aktivity – učení a učení se. Za předpokladu inteligentního použití vytváří podmínky, které umožňují učiteli učit a žákovi učit se.

Helen Parkhurst

V kuchyni s Julií Child - dýňová polévka

V kuchyni s Julií Child - dýňová polévka

Do svých dvaatřiceti let neuměla uvařit ani vejce natvrdo. Pak se zamilovala do svého muže a do města Paříž. Naučila nejdřív vařit sebe a potom miliony lidí. Dnes není Američana, který by neznal její jméno, a za velkou louží patří její kuchařka v každé domácnosti k rodinnému stříbru. A my vám teď v časopise Krásná postupně představujeme její nejlepší recepty.