Dobroty pro mlsný carský jazyk - Parmská šunka s gratinovanou zeleninou

Dobroty pro mlsný carský jazyk - Parmská šunka s gratinovanou zeleninou

Dobroty pro mlsný carský jazyk - Parmská šunka s gratinovanou zeleninou

V době empíru kralovala v životním stylu francouzská móda. Týkalo se to i gastronomie. Pryč byla doba přejídání. Sice se stále podávalo menu o několika chodech, porce byly ale menší a uměřenější.

Parmská šunka s gratinovanou zeleninou

(4 porce)

  • 4 barevné papriky
  • 4 cibule
  • 12 malých žampionů
  • 1 cuketa
  • 15 minirajčat
  •  olivový olej
  •  sůl
  • bylinky (oregano, saturejka, rozmarýna)

 

1/  Všechny suroviny nakrájíme na kousky, dáme do pekáčku, doplníme sekané bylinky, sůl a olivový olej.

2/ Směs promícháme a zapečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 170 ºC. Hotovou zeleninu pak na talíři obložíme tenkými plátky parmské šunky a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Recepty připravil mistr kuchař Josef Kačírek.

Archiv, časopis Krásná 2012

Pel-mel
Marie Kalbáčová: Chtěla jsem být cukrářkou Léto, léto mé - rok 2008

Žádné komentáře

Přidat komentář