Zeleninová polévka s rýžovými nudlemi, řasou a chilli papričkou

Zeleninová polévka s rýžovými nudlemi, řasou a chilli papričkou

Zeleninová polévka s rýžovými nudlemi, řasou a chilli papričkou

Polévka je grunt. Příjemně nás totiž zasytí, v zimních měsích zahřeje a hlavně připraví žaludek na příjem dalšího jídla. Zároveň prodlužuje dobu konzumace, a tím napomáhá tomu, že hlavního (kaloričtějšího) jídla sníme méně.

Aby lidský organismus dobře fungoval, je nutný příjem stravy, která je založena na příjmu přírodních, organicky vypěstovaných potravin, stravy, která je složena ze správného množství nezbytných živin – tuků (jako zdroj energie a základní stavební složky buněk), cukrů (důležité složky buněčného metabolismu a zdroje energie), bílkovin (podílejících se na stavbě nových či na opravě poškozených buněk), vitaminů (majících vliv na správnou funkci tělních buněk, a tím i orgánů), minerálů (jenž zvyšují správnou funkci tělních orgánů, kostí a svalů), vlákniny (podporující správnou funkci trávicího ústrojí) a vody (nezbytné pro zachování života jako takového). Nezpracované, nerafi nované potraviny, nejlépe ekologicky pěstované (bio), působí na lidský organismus jako „lék“. Naopak není-li strava vyvážená, dodávána v přiměřené formě, kvalitě a ve vhodných intervalech, stává se zdraví škodlivou. V současné době se nabízí celá řada různých stravovacích směrů a existuje nespočetné množství kuchařek a receptů, přesto většina lidí má jen omezené znalosti, pokud jde o význam obilovin a zeleniny coby základu jídla, omezené představy o jejich přípravě a o jejich působení na lidský organismus.

Rádi bychom vám dnes poprvé nabídli ukázky receptů, které mohou obohatit váš jídelníček, přispějí k vašemu dobrému zdraví a vyvrátí mylnou představu, že co je zdravé, není dobré.

Zeleninová polévka s rýžovými nudlemi, řasou a chilli papričkou

Použité suroviny:

  • mrkev
  • petržel
  • brokolice
  • chilli paprika
  • mořské řasy
  • rýžové nudle
  • mořská sůl
  • olej

Vodu se solí a se dvěma kusy mořské řasy (BIO) uvedeme do varu, přidáme na kousky pokrájenou zeleninu a vaříme zhruba osm minut. Zelenina nesmí být tvrdá, ale ani rozvařená. Do hotové polévky vložíme již předem uvařené rýžové nudle, přidáme lžíci kvalitního oleje (sezamový, dýňový) a ozdobíme nakrájenou chilli papričkou.

JAK OCENIT ŽENU aneb Poplácáníčko po zadečku Polentové knedlíky se zelím a seitanem

Žádné komentáře

Přidat komentář