V kuchyni Vlasty Buriana - Kuře s milánskými nudlemi

V kuchyni Vlasty Buriana - Kuře s milánskými nudlemi

V kuchyni Vlasty Buriana - Kuře s milánskými nudlemi

Herec Vlasta Burian patřil k velkým ctitelům dobrého jídla a rozhodně s ním neškudlil. Rád se doma u stolu plného dobrot setkával s přáteli. Ovšem ani ten velký komediant, ani jeho žena Nina nikdy sami nevařili.

Kuře Vlasty Buriana s milánskými nudlemi

(4 porce)

  • 500 g širokých nudlí
  • 8 plátků kuřecích prsíček
  • 2 paprikové lusky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 jablka
  • 50 g másla
  • pepř
  • sůl
  • 100 g mandlových plátků
  • arašídový olej
  1. Papriky rozdělíme na kostičky, cibuli nasekáme, česnek hrubě nastrouháme. Na polovině másla zpěníme cibuli, přidáme papriky, česnek a pepř. Za stálého míchání vše opékáme, až česnek začne zlátnout. Pak odstavíme z plotny.
  2. Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme, dáme okapat a vsypeme k zeleninové směsi, kam doplníme drobně krájená rajčata. Důkladně promícháme a necháme dojít pod pokličkou.
  3. Na zbytku másla opečeme z obou stran kuřecí plátky, osolíme a lehce opepříme. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na plátky silné 2cm a opečeme v tuku, kde se restovalo maso.
  4. Zvlášť pak na arašídovém oleji opečeme plátky mandlí. Jakmile začnou růžovět, odstavíme je z plotny. Na talíř dáme nejprve nudle, na ně položíme plátky masa, poté jablka a nakonec vše posypeme mandlemi.

Podle původních receptů Jaromíra Trejbala, osobního kuchaře Vlasty Buriana, připravil šéfkuchař pražského Triton Restaurantu Michal Novák.

Archiv, časopis Krásná 2012

Pel-mel
Ikonické módní doplňky - Manolo Blahnik: Mary Jane střevíčky Slunce a Měsíc ve znamení Zvěrokruhu - Vodnář

Žádné komentáře

Přidat komentář