Slepice v křenové omáčce

Slepice v křenové omáčce

Slepice v křenové omáčce

4 porce

Budete potřebovat:

Slepice (1200 g), 3 l vody, 2 lžičky soli, 4 celé pepře, 3 nová
koření, 3 lžičky strouhaného křenu, 1 šlehačka, 2 lžíce polohrubé
mouky, 1 cibule, 2–3 lžíce másla

Postup:
Slepici rozdělíme na čtyři části a uvaříme ve vodě se lžičkou
soli i kořením. Maso bez kůže a kostí pokrájíme na kousky.
Na másle zpěníme kostičky cibule, přidáme maso a hned na
ně přecedíme slepičí vývar. Doplníme křen i sůl a přivedeme
k varu. Nakonec vlijeme šlehačku s rozmíchanou moukou,
povaříme pět minut a dochutíme. Podáváme s houskovými
knedlíky nebo máslovými noky.

Pel-mel Životní styl
Vít Janota Schopnost zatnout dráp

Žádné komentáře

Přidat komentář