Slepice v křenové omáčce
4 porce
Budete potřebovat:
Slepice (1200 g), 3 l vody, 2 lžičky soli, 4 celé pepře, 3 nová
koření, 3 lžičky strouhaného křenu, 1 šlehačka, 2 lžíce polohrubé
mouky, 1 cibule, 2–3 lžíce másla
Postup:
Slepici rozdělíme na čtyři části a uvaříme ve vodě se lžičkou
soli i kořením. Maso bez kůže a kostí pokrájíme na kousky.
Na másle zpěníme kostičky cibule, přidáme maso a hned na
ně přecedíme slepičí vývar. Doplníme křen i sůl a přivedeme
k varu. Nakonec vlijeme šlehačku s rozmíchanou moukou,
povaříme pět minut a dochutíme. Podáváme s houskovými
knedlíky nebo máslovými noky.