Úvod Magazín Křupavé pálivé kuře v kabátku z hořčice

Křupavé pálivé kuře v kabátku z hořčice

4 porce, příprava 60 minut

Budete potřebovat:
• 1 celé kuře
• 3 polévkové lžíce dijonské hořčice
• 2 polévkové lžíce jemně nasekané šalotky
• 2 kapky pálivé chilli omáčky
• ¼ čajové lžičky estragonu
• sůl a pepř

Postup:
1)
Kuře nakrojte od krku až po biskup na břišní straně tak, aby se dalo rozložit na tzv. motýlka. Potřete máslem, vložte na plech a grilujte i s kůží asi deset minut, ne však déle než patnáct.
2)
Z plechu odlijte do misky veškerou šťávu, kterou kuře zatím pustilo, a odstraňte polovinu tuku usazeného na povrchu šťávy. V jiné misce smíchejte hořčici, šalotku, estragon a přidejte pár kapek chilli omáčky. Dobře promíchejte výpečky z kuřete a polovinu přilijte a vmíchejte do směsi z hořčice.
3)
Hořčičnou směsí kuře potřete, a než směs zaschne, obalte kuře ze všech stran nadrobenou vekou, aby veka pěkně držela. Poté na kuře vylijte zbytek výpečků.
4)
Plech s kuřetem vložte do horní třetiny trouby vyhřáté na 200°C a grilujte asi 12 minut. Kuře je hotové ve chvíli, kdy se stehýnka na dotyk lehce ohýbají a kuře je hezky hnědé.

Životní styl
Špenátový quiche Dezert plovoucí ostrovy