Domácí sekaná pečeně

Ilustrační fotografie
Budete potřebovat:
- 1 kg krkovičky
- 500 g zadního hovězího
- 200 g syrového bůčku
- 200 g uzeného bůčku
- 4 vejce
- 1 debrecínský párek
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce soli
- po půl lžičce pepře a majoránky
- 3 rohlíky
- strouhanka
Postup:
Rohlíky namočíme, 2 vejce uvaříme natvrdo. Maso umeleme s cibulí, vmícháme utřený česnek, sůl, pepř, majoránku, zbylá vejce, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vyválíme silný plát, střídavě na něj dáváme párek i vejce natvrdo a vytvarujeme šišky.
Podlijeme a pod pokličkou dáme na 90 minut do trouby. Pak odkryjeme a upečeme do kůrčičky.
Archiv, časopis Krásná, Fotografie: Unsplash