Úvod Magazín Domácí sekaná pečeně

Domácí sekaná pečeně

Ilustrační fotografie

Budete potřebovat:

  • 1 kg krkovičky
  • 500 g zadního hovězího
  • 200 g syrového bůčku
  • 200 g uzeného bůčku
  • 4 vejce
  • 1 debrecínský párek
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce soli
  • po půl lžičce pepře a majoránky
  • 3 rohlíky
  • strouhanka

Postup:

Rohlíky namočíme, 2 vejce uvaříme natvrdo. Maso umeleme s cibulí, vmícháme utřený česnek, sůl, pepř, majoránku, zbylá vejce, vymačkané rohlíky a strouhanku. Vyválíme silný plát, střídavě na něj dáváme párek i vejce natvrdo a vytvarujeme šišky.

Podlijeme a pod pokličkou dáme na 90 minut do trouby. Pak odkryjeme a upečeme do kůrčičky.

Archiv, časopis Krásná, Fotografie: Unsplash

Pel-mel Životní styl
Hotový zpěvák Martin Chodúr (2. díl)